Geinbeat 2020

De weersbestendigheid van Stichting Geinbeat.

De doelstelling van Stichting Geinbeat luidt: “Het stimuleren van de popcultuur en het bevorderen van de popmuziek in Nieuwegein”. Stichting Geinbeat organiseert jaarlijks twee hoofdactiviteiten om deze doelstelling te realiseren: De Kleine Prijs  van Nieuwegein en het Geinbeat Festival. Bij de organisatie van deze evenementen staan de volgende pijlers centraal:

• Het bieden van een podium aan beginnende (veelbelovende) artiesten en bands uit de stad en regio.
  • De samenkomst van een breed scala aan muziekliefhebbers.
  • Het organiseren van een gratis en toegankelijk evenement voor alle Nieuwegeiners, mogelijk gemaakt door een grote groep enthousiaste vrijwilligers en MAS-stagiaires.

Om het publiek bij slecht weer te kunnen beschermen tegen regen en bij mooi weer tegen overdadige zon, zijn ze voornemens om een grote stretchtent en bartent te plaatsen. Hiermee blijft de ‘openlucht’ sfeer van het festival behouden en maken ze het voor het publiek aantrekkelijk om op festival te komen en er te verblijven ook bij mindere weersomstandigheden.

Binnen de huidige begroting is hier echter geen ruimte voor. Met kosten van de artiesten, locatie, techniek, facilitaire voorzieningen, podium, publiciteit en organisatie is er geen budget beschikbaar voor deze volgende stap in het festival.

Ze zijn er echter van overtuigd dat door het neerzetten van deze tent bezoekers langer zullen blijven, jaar na jaar.

Geinbeat 2020