Roeien is leuk

Roeien met Fit Cool kinderen
Het aantal kinderen met overgewicht is de laatste 20 jaar verdubbeld.
In Nederland is dat 1 op de 8 kinderen. En Nieuwegein is één van de
Nederlandse gemeentes waar men het minst beweegt. Overgewicht brengt voor kinderen en de latere volwassenen veel gezondheids-
risico’s met zich mee. Het St. Antonius Ziekenhuis heeft daarom
een Fit-Cool Poli voor kinderen met overgewicht. De Fit-Cool Poli heeft de specialistische kennis van kinderartsen, diëtiek en fysiotherapie om de kinderen medisch te behandelen. Deze kinderen hebben weinig zelfvertrouwen en bewegen te weinig. De roeivereniging heeft de middelen en ervaring om de kinderen een sportieve dag te bezorgen. NRV De Doorslag wil in een clinic van 3x een ‘roeien is leuk’ dag aan kinderen met overgewicht aanbieden, waarbij de ouders aan het einde van de dag meekrijgen wat de kinderen hebben geleerd. Hierbij leren kind én ouder dat bewegen leuk is en energie én vrienden geeft.
De Fit cool roeien dagen kan voor totaal 28 kinderen, 7 teams van 4, worden georganiseerd. Ze gaan op de clinic dag roeien op het water, ‘sturen’ op de kant, ergometer roeien en roeien in de roeibak. Het worden super leuke dagen waarbij de kinderen teams vormen en met elkaar sterker en stoerder worden.
Het ontbreekt er aan om dit complementaire initiatief te financieren. SportId wil de inwoners van Nieuwegein structureel aan het bewegen krijgen. Met een goed doordacht programma gaan de kinderen
ervaren dat ze met elkaar veel (water)pret hebben en een team kunnen vormen. Roeien is de ultieme teamsport waarbij iedereen in de boot zijn eigen aandeel heeft. Alleen met echte samenwerking krijg je de boot snel vooruit. En luisteren naar de stuurman/vrouw die de commando’s geeft kan ook een goede teamopdracht zijn. Daarnaast is roeien ook nog eens heel gezond, je traint alle spiergroepen en het roeien is nauwelijks blessuregevoelig. 
Wij staan achter dit initatief. U ook? Maak dan gebruik van uw stem!
Roeien is leuk
CONTACT
Nick de With 06-11915917 
Daan van Randwijk 06-53882211
Hans van der Velden 06-49846098
Jolanda van Loon 06-27551244

info@rotaryevent.nl

PARTNER WORDEN?

Wilt jij ook een bijdrage leveren aan deze benefietavond? Dat wordt door ons zeer gewaardeerd en beloond met extra aandacht op onze website. Neem contact op wanneer je wilt sponsoren in welke vorm dan ook. 

Stichting Community Service Rotaryclub Nieuwegein (ANBI gecertificeerd)

Rekeningnummer NL13RABO0331099330