Scout zoekt tent

Omdat elk kind van kamperen houdt.

Scouting Jan van Hoof moet een groot aantal tenten vervangen. U kunt ons daarbij helpen door op ons initiatief te stemmen. Onze huidige vier groepstenten zijn 15 jaar oud en zijn hoognodig aan vervanging toe. De tenten zijn intensief gebruikt. Deze tenten worden ingezet voor kampen, weekendkampen en landelijke kampen. De kinderen vinden het schitterend om te kamperen in het bos en ’s avonds lekker te keten en met je groep even bij te praten zonder de leiding. Naast dat het leuk is, is het ook belangrijk dat de kinderen leren over de praktische zaken van kamperen. Maar een veilige tent is brandwerend en kan tegen een stootje. Aan zo’n tent hangt een prijskaartje en we hebben er vier nodig. Voor ons als groep is dit een hele grote investering.

Scouting Jan van Hoof is al 74 jaar actief in Nieuwegein. Naast de wekelijkse bijeenkomsten met de kinderen houden wij ook kampen en weekendkampen. Dit doen wij vaak in tenten. De Jan van Hoof groep staat voor de uitdaging om de komende 4 jaar de tenten te vervangen. De eerste tenten die vervangen moeten worden zijn onze groepstenten. Deze worden zeer intensief gebruikt, maar gelukkig ook goed onderhouden. Na ruim 15 jaar zijn er vier tenten echt aan vervanging toe.

Als scoutinggroep willen we de contributie laag houden, zodat iedereen lid van onze groep kan worden. Daardoor is het niet gelukt om voldoende geld opzij te zetten om nu de tenten te kunnen vervangen. Het zou fantastisch zijn als het Rotary event ons kan helpen de eerste vier tenten aan te schaffen.

In 2020 bestaan we als groep 75 jaar. Dit gaan wij vieren met een gezamenlijk jubileumkamp. Daarvoor hebben wij echt goede tenten nodig.

Meer info: www.janvanhoof.com

Scout zoekt tent